21 Beste supplementen en vitaminen voor de gezondheid van mannen

Leestijd: 12 notulen
21 Beste supplementen en vitaminen voor de gezondheid van mannen

Van voedingsvoeding tot prostaatondersteuning en algeheel welzijn, supplementen voor mannen kunnen je helpen (of een man in je leven) in topconditie. Onze experts hebben deze 21 topkeuzes versmald in mannengezondheidssupplementen voor seksuele gezondheid en libido, lichaamsbeweging en gezamenlijke ondersteuning, hart en gezondheid van de hersenen, prostaat- en urinewegen, plus onze keuze voor de beste multivitamine voor mannen.

Sommige hiervan klinken misschien bekend, maar je kent misschien niet de wetenschap achter waarom ze zo goed zijn voor mannen. Plus, we hebben er een paar toegevoegd die waarschijnlijk nieuw voor u zijn, hetzij in voordeel of formulering. Dus laten we beginnen!

En vergeet niet dat wanneer u een supplement kiest, u op zoek moet zijn naar kwaliteit, door de wetenschap ondersteunde ingrediënten, goede productieverzegelingen en transparantie in de etikettering. Je kunt meer leren over waar je op moet letten Hoe kwaliteitssupplementen te kiezen.

5 supplementen voor mannen seksuele gezondheid & Libido

Seksuele gezondheid speelt een grote rol in uw wellness-reis en er zijn veel factoren bij betrokken, waaronder spanning, leeftijd, hormoonspiegels en meer.[1] Vanwege het belang van seksuele gezondheid voor ons algehele welzijn, is het geen verrassing dat we worden gebombardeerd met advertenties voor libido-verhogende pillen en zogenaamde wonderbaarlijke supplementen voor seksuele gezondheid die hun formules niet op productlabels onthullen. Het is een veel beter idee om vast te houden aan beproefde opties zoals de onderstaande supplementen, zodat je precies weet wat je in je lichaam stopt en waarom.

# 1 Maca-supplementen voor mannen

Macasupplementen zijn afgeleid van de wortels van de Maca-boom, die afkomstig is uit het Andes-gebergte in Peru.[2] Maca-wortels worden al duizenden jaren door autochtonen gebruikt als een tonicum voor de gezondheid en als een voedzame knol.[2] Dit op planten gebaseerde supplement wordt vaak gebruikt voor het verbeteren van het libido, maar het wordt ook gebruikt om te helpen met energie, uithoudingsvermogen, atletische prestaties, geheugen en een boost voor het immuunsysteem op basis van antioxidanten.[2] Niet zo erg, toch? Probeer de verkwikkende effecten zelf in Swanson Passion Maca.

# 2 Ashwagandha voor seksuele gezondheid & Adaptogen voor stress

Ashwagandha is een "adaptogeen kruid" dat ons lichaam helpt met dagelijkse stressoren, en het wordt gebruikt als een gezond tonicum voor vele voordelen, waaronder seksuele gezondheid.[3] Dit van planten afgeleide supplement is gemaakt van de wortels en bessen van de Ashwagandha plant, die inheems in India is, en heeft een geschiedenis in Ayurvedische praktijken.[3] Sinds onze spanning niveaus spelen een grote rol in het libido en kunnen hormoonspiegels verstoren Ashwagandhahet vermogen om de geest te kalmeren en te verminderen spanning en angstgevoelens kunnen een grote hulp zijn bij het opnieuw verbinden met je partner na een stressvolle dag.[4] Sommige studies hebben ook gekoppeld Ashwagandha tot een verbetering van de reproductieve gezondheid van mannen.[3] Probeer het in Swanson Premium Ashwagandha.

# 3 Yohimbe voor seksuele bloedstroom

Herbalisten gebruiken Yohimbe, een groenblijvende boom afkomstig uit Afrika, voor het stimuleren van seksuele opwinding omdat een chemische stof in de plant de bloedstroom en zenuwimpulsen kan verhogen en opwinding kan stimuleren.[5] Yohimbe-supplementen worden gemaakt van de schors van de boom en je zult dit kruid vaak in combinatie met anderen vinden in combinatieformules voor seksuele gezondheid, evenals in Yohimbe Bark supplementen.

# 4 Fenegriek voor ondersteuning van testosteron

Fenegriek-supplementen zijn gemaakt van de zaden van het fenegriekkruid, vergelijkbaar met klaver en afkomstig uit het Middellandse Zeegebied.[6] Fenegriekbladeren worden als groente in India gegeten en de zaden worden gebruikt als een gezondheidstonicum voor tal van voordelen.[6] Voor mannen kan fenegriek helpen met een verscheidenheid aan seksuele problemen, waaronder ondersteuning voor testosteron en reproductieve gezondheid.[6],[7] Probeer het in Swanson Ultra Testofen Fenegriek-extract, een uniek geconcentreerde formule op basis van onderzoek door een wereldwijde leider op het gebied van nutraceuticals.

# 5 Borium voor seksuele gezondheid en daarna

Borium is een sporenmineraal dat een belangrijke rol speelt in het metabolisme en onderzoekers zeggen dat een van de meest opvallende effecten op de menselijke gezondheid zijn rol in de productie en het metabolisme van geslachtshormonen, inclusief testosteron, omvat.[8] Het heeft een gunstige invloed op hoe je lichaam testosteron gebruikt en vitamine D, en het speelt ook een rol bij de absorptie en het gebruik van calcium en magnesium .[8] Studies hebben een toename van geslachtshormonen aangetoond bij zowel mannen als vrouwen na toediening van boriumsuppletie.[8] Probeer het in Swanson Premium Triple Boron Complex.

5 Oefening Voeding en gewrichtssupplementen voor mannen

Of u nu uw volgende training wilt versterken of gezond spierherstel, gewrichten of algehele energie wilt ondersteunen, er zijn tal van geweldige opties voor deze categorie. We hebben 5 van onze favorieten voor sportvoeding voor mannen en gewrichtssupplementen gekozen.

# 6 MSM voor spiergezondheid, oefeningherstel, gewrichten en meer

Onderzoek toont aan dat methylsulfonylmethane (MSM) kan helpen de spieren te ondersteunen tijdens trainingen en oxidatief te bestrijden spanning veroorzaakt door inspanning om u te helpen sneller te herstellen.[9] Het wordt ook gebruikt om de gezondheid van de gewrichten te ondersteunen, de flexibiliteit te bevorderen en collageen te behouden. Er zijn veel onderzoeken uitgevoerd naar de voordelen van MSM voor gewrichten met positieve resultaten.[10],[11] MSM is echter een voedingssupplement en geen remedie voor chronische gewrichtsproblemen die verband houden met ziekten die de gewrichten aantasten. Als een bonus kan MSM ook de gezondheid van het haar bevorderen, omdat het collageen en keratine ondersteunt, die beide nodig zijn voor sterk, gezond haar.[10] Swanson Premium MSM Powder is geweldig omdat je het in je drinkfles vóór of na de training kunt mixen.

# 7 Glucosamine-sulfaatsupplementen voor mannen

Glucosamine is een stof die van nature voorkomt in de synoviale vloeistof die de gewrichten smeert en in kraakbeenweefsels die gewrichten verbinden, en die fungeert als een natuurlijke schokdemper die helpt uw lichaam te beschermen tegen dagelijkse bewegingsbeperkingen en lichaamsbeweging zoals wandelen, joggen en traplopen.[12] Het is het op een na populairste supplement in de Verenigde Staten (na visolie), en talrijke studies hebben de mogelijke voordelen van glucosaminesulfaat voor gewrichten onderzocht.[13] Glucosamine kan met name nuttig zijn voor de flexibiliteit van kniegewrichten bij mannen.[12]

Glucosaminesulfaatsupplementen zijn afgeleid van schaaldieren, dus als je een schelpdier hebt allergie kies in plaats daarvan een veganistisch glucosaminesupplement. Als je geen schelpdieren hebt allergieën, probeer het maar Swanson Premium Mega Glucosamine.

# 8 Creatinesupplementen voor trainingsprestaties

Creatine is een populaire aanvulling bij fitnessliefhebbers en professionele atleten voor het verbeteren van de trainingsprestaties. Hoe werkt creatine? Onderzoekers geloven dat de voordelen van creatine gerelateerd zijn aan het vermogen om je spieren te helpen fosfocreatine op te slaan en extra energie voor spieren te bieden, wat de prestaties tijdens kortere, intensere oefeningen voor krachttraining kan verbeteren.[14] Wil je trainen als een professional? Probeer het in Swanson Ultra 100% Pure Creatine MagnaPower, een geavanceerde formule die creatine actief in je lichaam houdt voor maximale prestaties.

# 9 L-Carnitine voor energie, lichaamsbeweging en herstel

Carnitine is een aminozuurderivaat dat je lichaam helpt vet in energie om te zetten en het vetgehalte in spieren kan verlagen.[15] Het komt voor in twee vormen, D en L, die qua structuur vergelijkbaar zijn, maar alleen L-carnitine is actief in het lichaam.[15] Naast het helpen van het verbranden van vet voor energie, suggereert onderzoek dat L-carnitinesupplementen voordelen kunnen bieden tijdens training, competitie en herstel na zware inspanning.[16]

In tegenstelling tot creatine, dat meer helpt bij kortere, krachtversterkende trainingen, lijkt L-carnitine voordelen te bieden tijdens cardio-activiteiten, waarbij onderzoek wijst op een significante toename in rijsnelheden bij atleten die supplementeren met L-carnitine samen met verminderde hartslagreacties op de oefening.[17] Probeer het in Swanson Premium L-Carnitine om de ontwikkeling van droge spieren, vetverlies en herstel van oefeningen te bevorderen.

# 10 Eiwitten voor sterke spieren en langdurige energie

Eiwit is een bouwsteen van botten, spieren, kraakbeen, huid en bloed.[18] Ons lichaam heeft het nodig voor weefselherstel, het maken van hormonen en nog veel meer. En we slaan geen eiwitten op zoals we vet doen, wat betekent dat we ervoor moeten zorgen dat we regelmatig genoeg van onze voeding krijgen.[18]

Iedereen heeft proteïnen nodig, maar onderzoeken tonen aan dat het aanvullen met proteïne bijzonder gunstig kan zijn voor mensen die meer spiermassa en kracht willen opbouwen met lichaamsbeweging, aangezien proteïne spierkracht en -massa en herstel na inspanning ondersteunt.[19],[20] Het kan ook helpen om droge spieren te behouden tijdens het dieet voor vetverlies.[20] Kies voor een veganistische eiwitoptie met Swanson Organisch 100% gecertificeerd biologisch erwteneiwitpoeder.

5 supplementen voor mannenhart en hersenziekten

Veel van dezelfde voedingsstoffen die de cardiovasculaire gezondheid ondersteunen zijn ook geweldig voor cognitieve ondersteuning en andere gezondheidsgebieden. De volgende supplementen bieden veelzijdige ondersteuning voor mannenwelzijn.

# 11 CoQ10 voor gezondheid en energie van het hart

Co-enzym Q10 (CoQ10) is een antioxidant die door elke cel in je lichaam wordt gebruikt als een bron van natuurlijke energie voor het gezond groeien en gezond blijven.[21]CoQ10 wordt gebruikt om de gezondheid van het hart en een gezonde bloeddruk binnen het normale bereik te bevorderen en op andere gebieden van cardio-gezondheid en herstel.[21] Omdat CoQ10 een rol speelt bij de productie van cellulaire energie, kan het ook helpen bij fysieke prestaties en gemak bij het nemen van bepaalde voorschriften, waaronder statines, maar spreek met uw arts als u voorgeschreven medicijnen gebruikt om ervoor te zorgen dat CoQ10 gelijk heeft voor jou.[22] Bekijk onze lijn van CoQ10-supplementen.

# 12 Visolie of krillolie voor hart en hersenen

Visolie is het meest populaire supplement in de Verenigde Staten, en dat is niet verwonderlijk gezien de vele voordelen van omega-3 essentiële vetzuren voor onze gezondheid.[13] De omega-3 vetzuren in visolie zijn Eicosapentaenoic Acid (EPA) en Docosahexaenoic Acid (DHA) en ze zijn belangrijk voor het ondersteunen van de cardiovasculaire gezondheid cognitieve functie, gewrichtsgezondheid en meer.[23]

Deze voedingsstoffen zijn ook verkrijgbaar bij andere bronnen, waaronder krillolie, een bron van omega-3 vetzuren die mogelijk gemakkelijker door je lichaam worden opgenomen, en onze bekroond supplement op basis van planten Omega-3, dat door Omega-3 Product van het Jaar 2018 werd genoemd NutraIngrediënten VS.[24]

Lees meer over de verschillen tussen vissen en probeer het uit Swanson EFA's High Concentrate Omega-3.

# 13 Kurkuma of Curcumine voor cognitieve ondersteuning

Als het gaat om het krijgen van kruidenondersteuning, is kurkuma een stralende ster voor de gezondheid. Kurkuma wordt al duizenden jaren als een culinair kruid en een tonicum voor veel gezondheidsgebieden gebruikt.[25] Curcumine, een substantie binnen kurkuma, is een van de grootste antioxidanten in de natuur en recent onderzoek heeft aangetoond dat hoog geconcentreerde suppletie met curcumine een positieve invloed kan hebben op cognitieve gezondheidsondersteunend geheugen, aandacht en humeur bij gezonde volwassenen.[26]

# 14 Pompoenzaadolie supplementen voor mannen

Pompoenpittenolie is een supplement dat uniek is voor volwassen mannen. Naast het cardiovasculaire cognitieve en gezamenlijke ondersteunende voeding geleverd door essentiële vetzuren in pompoenpittenolie, studies hebben ook pompoenpittenolie gekoppeld aan de gezondheid van de prostaat en de urine, evenals een gezonde haargroei bij mannen.[27] Het zit boordevol voeding en een duidelijke winnaar voor het bevorderen van de gezondheid van mannen. Swanson Premium Pumpkin Seed Oil is zeer biologisch beschikbaar en een geweldige optie voor dagelijkse voeding.

# 15 Foliumzuur voor mannen

De meeste mensen denken alleen maar aan foliumzuur als prenataal supplement voor vrouwen, maar mannen hebben dat nodig foliumzuur te. Ons lichaam gebruikt foliumzuur om af te breken en eiwitten te gebruiken, evenals om lipiden af te breken en een gezond homocysteïnegehalte te ondersteunen, wat een rol speelt bij de gezondheid van het hart.[28] Nieuw onderzoek heeft sommige experts ertoe gebracht om te dubben foliumzuur als een voedingskameleon; studies suggereren gezonde niveaus van foliumzuur spelen mogelijk een sleutelrol bij het handhaven van cognitie en geheugen naarmate we ouder worden, bevorderen de gezondheid van het hart en meer. [Foliumzuur. Men's Journal. (Bezocht op 14/06/2018)]],[29]

Ideaal, foliumzuur moet worden verkregen door het eten van veel gezonde, volledige voedselbronnen van foliumzuur zoals bladgroenten. Als u niet genoeg krijgt foliumzuur dagelijks via uw dieet, kunt u overwegen een foliumzuursupplement afgeleid van echte voedselbronnen net zoals Swanson Ultra Real Food Foliumzuur.

5 Prostaat- en urinesupplementen voor mannen

Prostaatgezondheidsproblemen komen zeer vaak voor bij mannen boven de 50, en veel mannen ervaren ook urinewegproblemen.[30] Ondersteuning van deze twee gebieden van gezondheid is een topprioriteit voor mannen naarmate ze ouder worden. Er zijn verschillende voedingsstoffen en kruidensupplementen die de gezondheid van de prostaat en de urinewegen bij mannen kunnen ondersteunen.

# 16 Saw Palmetto voor prostaat- en urinewegen

Saw palmetto is een plant afkomstig uit het zuidoosten van de Verenigde Staten en de vrucht wordt gebruikt om saw palmetto-supplementen te maken.[31] Dit kruid is een bron van vetzuren en fytosterolen en is een van de meest voorkomende supplementen die worden ingenomen door mannen met prostaatproblemen.[32] Het wordt het meest gebruikt om de gezondheid van de prostaat te ondersteunen en een gezonde urinestroom en -frequentie te bevorderen, evenals om het hormonale evenwicht te helpen handhaven. Probeer het eens Swanson Premium zaagpalm.

# 17 Selenium-supplementen voor mannen

Selenium is een sporenelement dat essentieel is voor de menselijke gezondheid.[33] Het werkt als een antioxidant om cellen te helpen beschermen en je lichaam heeft het nodig voor vele processen, waaronder reproductie, schildklierhormoonmetabolisme en DNA-synthese.[33] Seleniumconcentraties nemen af met de leeftijd, en sommige onderzoeken hebben een verband aangetoond tussen hogere inname van selenium en een betere prostaatgezondheid.[33] Selenium kan ook helpen de cardiovasculaire, schildklier- en immuungezondheid te behouden.[33] Als je op zoek bent naar het beste seleniumsupplement voor mannen, probeer het dan Swanson Ultra SeMSC Selenium, dat dezelfde vorm van selenium bevat als knoflook, broccoli en spruiten.

# 18 Lycopeen voor prostaatgezondheid

Lycopeen is een carotenoïde pigment en een zeer effectieve antioxidant die zich ophoopt in prostaatweefsels.[34] Het wordt gevonden in hele voedingsmiddelen, waaronder tomaten, watermeloen, roze grapefruit en andere voedingsmiddelen met een rode tint, maar tomaten en tomatenproducten zijn onze meest voorkomende voedingsbron.[34] Studies hebben de consumptie van tomaten in verband gebracht met een afname van het risico op gezondheidsproblemen van de prostaat en omdat lycopeen in een hoge concentratie in tomaten wordt aangetroffen en bescherming tegen antioxidanten biedt, wordt vermoed dat het een rol speelt bij de gezondheid van de prostaat. Probeer het eens Swanson Premium Lycopene.

# 19 Bloempollenextract voor ondersteuning van urine en prostaat

Bloem stuifmeel extracten zijn een rijke bron van aminozuren, mineralen en vitaminen.[35] En onderzoekers geloven in die bij stuifmeelof bloem stuifmeel verzameld bij bijen, is onmiskenbaar waardevol als supplement, maar dat er een uitdaging bestaat vanwege het feit dat er weinig controle is over de verscheidenheid aan bloemen die bijen bezoeken voor stuifmeel.[36] Dat is waar Graminex® binnenkomt, een unieke teler en leverancier van bloemen stuifmeel extracten die worden ondersteund door uitgebreid onderzoek waaruit blijkt dat het een effectief hulpmiddel kan zijn bij het verbeteren en behouden van de gezondheid van prostaat en urine.[35] Probeer het eens Swanson Ultra Maximale sterkte Graminex Flower Pollen Extract.

# 20 Pygeum voor prostaat- en urineweggezondheid

Pygeum-extract komt uit de schors van een Afrikaanse boom met een lange geschiedenis van gebruik voor het bevorderen van de gezondheid van de prostaat en de urinewegen.[36] Volgens experts kunnen chemicaliën in pygeum helpen bij de urinestroom, de urinefrequentie overdag en 's nachts, en de gezondheid van de prostaat.[36]

Bonus: Multivitamine voor mannen uit echte voedselbronnen

Hé, we snappen het - jij bent een mens, en wij ook! Soms eten we niet zo goed als we zouden moeten, en soms staat het leven onze beste voedingsintenties in de weg. Het is een feit dat de meeste Amerikanen niet voldoen aan hun aanbevolen dagelijkse hoeveelheden van elke essentiële voedingsstof, zoals Vitamine A, vitamine C, vitamine D, calcium en kalium, maar ze worden niet voor niets essentials genoemd - ons lichaam heeft ze nodig om gezond te blijven![37]

Vul dus uw voedingshiaten in met een multivitamine voor heren met voedingsstoffen uit echte voedselbronnen. Het is het op één na beste om al je voeding uit gezonde voeding te halen. Proberen Swanson Ultra Real Food Multi Heren Dagelijks voor een multivitamine voor mannen die levert wat uw lichaam nodig heeft en niets wat het niet doet. Swanson Real Food Men's Multi bevat een krachtige mix van vitamines, mineralen en kruiden uit biologische, echte voedselbronnen, waaronder pompoenpittenextract, zaagpalmetto en Aquamin ™ algen geoogst uit rode zeealgen, die zorgt voor calcium, magnesium en meer dan 70 andere belangrijke mineralen en sporenelementen. Deze krachtige herenmultia is ontwikkeld met de gezondheid van mannen en gezond ouder worden en helpt de mannelijke vitaliteit te bevorderen, levert antioxidanten om de gezondheid van het immuunsysteem te helpen, helpt bij spanning, prostaat- en blaasgezondheid en verhoogt de algehele gezondheid en het welzijn. Bovendien is het veganistisch, niet-GMO en glutenvrij zonder gist, synthetische ingrediënten, kunstmatige kleuren of smaken.

Vitaminen voor mannen en supplementen voor de gezondheid van mannen

De lichamen van mannen hebben unieke voedingsbehoeften en supplementen die speciaal voor mannen zijn geformuleerd, kunnen u helpen hieraan te voldoen. Hierboven hebben we onze keuzes voor enkele van de beste gezondheidssupplementen voor mannen gedeeld voor het behoud van optimale gezondheid en welzijn voor u of een man in uw leven - van seksuele gezondheid en verbetering tot prostaat- en urinewegvoeding, hartgezondheid en meer.

Onze filosofie is dat je voor je lichaam moet zorgen omdat dit het enige permanente thuis is dat je hebt. Het is wat haar inspireerde om een carrière in de voeding na te streven en uiteindelijk ook tot haar leidde Swanson Gezondheid.

*These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure or prevent any disease.

Voetnoten & Referenties

 1. Seksuele gezondheid van mannen. Harvard Health Publishing. (Bezocht 06/12/2018) []
 2. Maca. WebMD. (Bezocht 06/12/2018) [] [] []
 3. Ashwagandha. WebMD. (Bezocht op 13/06/2018) [] [] []
 4. 8 Oorzaken van lage Libido bij mannen. Healthline. (Bezocht op 13/06/2018) []
 5. Yohimbe. WebMD.(Bezocht op 13/06/2018) []
 6. Fenegriek. WebMD. (Bezocht op 13/06/2018) [] [] []
 7. Testofen, een gespecialiseerd Trigonella foenum-graecum zaadextract vermindert leeftijdsgebonden symptomen van androgeenafname, verhoogt de testosteronspiegel en verbetert de seksuele functie bij gezond ouder wordende mannen in een dubbelblinde gerandomiseerde klinische studie. PubMed. (Bezocht op 13/06/2018) []
 8. Niets saai aan boor. Amerikaanse National Institutes of Health. (Bezocht op 13/06/2018) [] [] []
 9. Effect van MSM-suppletie op door inspanning veroorzaakte spierbeschadiging en totale antioxidantcapaciteit. Het Journal of Sports Medicine and Physical Fitness. []
 10. Methylsulfonylmethane: toepassingen en veiligheid van een nieuw voedingssupplement (Toegankelijk 2/14/2018) [] []
 11. Effecten van MSM op door inspanning veroorzaakte spier- en gewrichtspijn: een pilotstudie. Journal of the International Society of Sports Nutrition. (Bezocht op 16-3-2018) []
 12. Glucosaminesulfaat. WebMD. (Bezocht op 13/06/2018) [] []
 13. Glucosamine: moet ik het proberen? Medisch nieuws vandaag. (Bezocht op 13/06/2018) [] []
 14. Creatine: een evaluatie van de werkzaamheid en veiligheid. PubMed. (Bezocht op 13/06/2018) []
 15. Carnitine-informatieblad voor gezondheidswerkers. National Institutes of Health. (Bezocht op 13/06/2018) [] []
 16. De effecten van acute L-carnitine-suppletie op het uithoudingsvermogen van atleten. PubMed. (Bezocht op 13/06/2018) []
 17. Suppletie van L-carnitine bij sporters: is het logisch? PubMed. (Bezocht op 13/06/2018) []
 18. De voordelen van proteïne. WebMD. (Toegankelijk 06/14/2018) [] []
 19. De effecten van eiwitsupplementen op spiermassa, kracht en aerobe en anaerobe kracht bij gezonde volwassenen: een systematische review. PubMed. (Toegankelijk 06/14/2018) []
 20. Eiwitoverwegingen voor het optimaliseren van skeletspiermassa bij gezonde jonge en oudere volwassenen. Amerikaanse National Library of Medicine. (Toegankelijk 06/14/2018) [] []
 21. Co-enzym Q10 (CoQ10): in diepte. National Institutes of Health.(Bezocht 1/5/2018) [] []
 22. Co-enzym Q10 (CoQ10): in diepte. National Institutes of Health. (Toegankelijk 1/5/2018) []
 23. Omega-3 vetzuren. Universiteit van Maryland Medical Center.(Bezocht op 31-1-2018) []
 24. De gezondheidsvoordelen van Krill-olie versus visolie. Universiteit van Washington. (Toegankelijk 1/29/2018) []
 25. Turmeric, the Golden Spice: National Centre for Biotechnology Information. Amerikaanse National Library of Medicine.(Bezocht op 16-11-2017) []
 26. Geheugen en hersen Amyloïde en tau-effecten van een biologisch beschikbare vorm van curcumine bij niet-demente volwassenen: een dubbelblinde, placebo-gecontroleerde trial van 18 maanden. The American Journal of Geriatric Psychiatry.(Bezocht op 14-2-2018) []
 27. De gezondheidsvoordelen van Pumpkin Seed Oil. Healthline. (Toegankelijk 06/14/2018) []
 28. Foliumzuur. Men's Journal. (Toegankelijk 06/14/2018) []
 29. Folaat: Nutritional Chamelion? (Toegankelijk 06/14/2018) []
 30. Prostaatproblemen. Nationaal instituut voor veroudering. (Toegankelijk 06/14/2018) []
 31. Saw Palmetto. WebMD. (Toegankelijk 06/14/2018) []
 32. Vetzuur en fytosterolgehalte van commerciële Saw Palmetto-supplementen. US National Library of Medicine. (Toegankelijk 06/14/2018) []
 33. Selenium. National Institutes of Health. (Toegankelijk 06/14/2018) [] [] [] []
 34. Een update over de gezondheidseffecten van tomatenlycopeen. Amerikaanse National Library of Medicine. (Toegankelijk 06/14/2018) [] []
 35. Klinische studies. Graminex. (Toegankelijk 06/14/2018) [] []
 36. Biologische en therapeutische eigenschappen van bijenpollen: een overzicht. Wiley online bibliotheek. (Toegankelijk 06/14/2018) [] [] []
 37. De meeste Amerikanen krijgen niet genoeg voedingsstoffen, maar ze consumeren overtollige niveaus van vet en natrium: studie. Dagelijks medisch. (Toegankelijk 06/14/2018) []

Laat een antwoord achter

Hoofdmenu

voorkeuren

 • Valuta
 • Taal
 • Levering Land
Hoofdmenu

Internationale sites