4 heerlijke, gezonde gebakken donutrecepthacks

Leestijd: 7 notulen
4 heerlijke, gezonde gebakken donutrecepthacks

Ja, je leest het goed - gezonde donuts! Klinkt te mooi om waar te zijn? Echt niet. De sleutel tot gezond en gelukkig blijven, is jezelf niet alle dingen ontnemen waar je van houdt. Het gaat om evenwicht. Je kunt ervoor zorgen dat aan je voedingsbehoeften wordt voldaan en nog steeds genieten van heerlijke gerechten waar je van houdt, vooral als je gezonde recepten zoals deze bij de hand hebt die zowel voeding als smaak bevatten.

Probeer deze gezonde donutrecepthacks om je zoetekauw te bevredigen en verras je familie misschien als je niet besluit ze allemaal voor jezelf te houden! Ze zullen waarschijnlijk niet eens merken dat ze gezond eten.

Wat is het geheim van gezonde donutrecepten?

Zoals je waarschijnlijk weet, zijn de meeste donuts gefrituurd en absorberen ze veel bakolie. Tegen de tijd dat de donuts op je bord komen, ligt het vetgehalte tussen 20-30%! [1]

Plus, veel bakkerijen koken hun donuts in bakvet, een vet dat vast is bij kamertemperatuur en vaak vol zit met transvetten.[2] Sommige nieuwere verkortingsformules zijn trans-vetvrij, maar dat is nog steeds een heleboel onnodige calorieën toegevoegd aan de vetten die in de recepten worden gebruikt.

Dus waarom zou je in plaats daarvan geen heerlijke gebakken donuts hebben? Je kunt zelfs sluipen in wat heimelijke voeding door fruit, groenten en gezonde kruiden toe te voegen, of je gezondere donutspel veranderen door te experimenteren met verschillende soorten bloem of kokosnootolie in plaats van boter. Hier zijn enkele gezondere donut-hacks om hieronder te proberen.

# 1 Donuts met groenten of fruit

Wie zou een shortcake-donut met aardbeien of een zalige gebakken donut met bananen kunnen weerstaan? Of wat dacht je van een gekruide worteltaartdoughnut? Klinkt goed! Groenten of fruit toevoegen is een geweldige manier om wat extra voeding in je zoete lekkernijen te krijgen. Hier is een recept om mee te beginnen.

Gebakken banaan donuts[3]

Dit slimme recept maakt gebruik van ongezoete appelmoes en kokossuiker voor een heerlijk, gezonder donut-alternatief. Pak een donutpan en probeer het eens!

Wat je nodig hebt:

  • 2 kopjes volkoren meel
  • 1 & 1/2 theelepels bakpoeder
  • 1/4 theelepel bakpoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • 1/2 theelepel gemalen kaneel
  • 3 middelgrote rijpe bananen, gepureerd
  • 2 grote eieren
  • 1/3 kopje kokossuiker
  • 2 eetlepels kokosolie, gesmolten
  • 3 eetlepels ongezoete appelmoes
  • 2 eetlepels melk, zuivel of niet-zuivelproducten

Hoe het te maken:

  1. Verwarm je oven voor op 350 ° F
  2. Vet je donutpan licht in met kokosolie of spray
  3. Meng alle droge ingrediënten in een kom en alle natte ingrediënten in een andere grotere kom
  4. Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten ¼ kopje tegelijk
  5. Lepel in een donutpan en zorg ervoor dat je niet te vol raakt (stop bij ongeveer ¾ vol of net onder de rand van de pan)
  6. Bak gedurende 12-15 minuten of totdat een tandenstoker die in een donut is gestoken er schoon uitkomt
  7. Zet de pan 5 minuten op een koelrek voordat u de donuts uit de pan haalt

Je kunt deze ook heerlijk proberen Gebakken Worteltaart Donutsof Citroengebakken donuts met een aardbei glazuur.

# 2 Spice it Up

Heb je now je specerijenkast een schat aan voeding gehad? Fytonutriënten in kruiden en specerijen bieden een groot aantal voordelen, en velen van hen hebben een lange geschiedenis van gebruik als gezondheidstonics.[4],[5] Hier zijn een paar kruiden om in je donuts te proberen.

Kardemom Donuts

kardemom is goed voor de spijsvertering en de algehele gastro-intestinale gezondheid, plus het is rijk aan mineralen zoals magnesium en zink.[6],[5] Deze zoete en scherpe specerij is veelzijdig en een uitstekende keuze voor het toevoegen aan donuts.

Cinnamon Donuts

Kaneel zit boordevol antioxidanten en bevordert de gezondheid van hart, hersenen en bloed, en het geeft zoetheid zonder suiker.[7] Meng het met wat kokossuiker voor een topping of voeg het toe aan je deeg.

Kurkuma Donuts

Kurkuma is een beproefde anti-oxidant super specerij met tal van gunstige eigenschappen ondersteund door de wetenschap van cognitieve en stemmingsondersteuning om hart en gewrichtsgezondheid te bevorderen.[8] Onderzoek heeft aangetoond dat zelfs het gebruik van kleine hoeveelheden kurkuma op regelmatige basis kan bevorderen gezondheid van de hersenen.[5] Alle drie deze heerlijke kruiden werken goed voor donutrecepten. Probeer ze zelf in de onderstaande recepten!

Kardemom Donuts met kaneelsuiker[9]

Wat je nodig hebt:

  • 1 kopje bloem voor alle doeleinden
  • 1 theelepel gemalen kardemom
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/8 theelepel zout
  • 1 ei
  • 1/3 kopje kristalsuiker of kokossuiker
  • 1/2 kop volle melk
  • 3 eetlepels ongezouten boter of kokosolie, gesmolten

Voor de topping:

  • 1/2 kopje kristalsuiker of kokossuiker
  • 1/2 theelepel gemalen kaneel
  • 3 eetlepels ongezouten boter of kokosolie, gesmolten

Hoe het te maken:

  1. Verwarm de oven tot 350 ° F
  2. Vet je donutpan licht in met kokosolie of spray
  3. Meng bloem, kardemom, bakpoeder en zout samen in een kom en zet apart
  4. Klop het ei en de suiker samen in een grotere kom tot ze goed zijn gemengd
  5. Klop melk en gesmolten boter of kokosolie in het eimengsel
  6. Meng de droge ingrediënten ¼ kop per keer in het eimengsel tot ze goed zijn gemengd
  7. Schep het beslag in je donutpan en vul elke ¼ tot ¾ vol
  8. Bak 12-15 minuten

Hoe de topping te maken:

Meng de bovenste ingrediënten in een kleine kom, bestrijk dan de donuts met gesmolten boter of kokosolie en strooi het kaneel-suikermengsel erover (of dompel de donuts in de kom om te coaten.)

Veganistische Chai Golden Milk Donuts met kurkuma[10]

We zijn erg enthousiast over dit recept omdat het het bevat gouden specerijenturmeric, plus gezonde Chai-kruiden zoals kruidnagel en gember en een creatief cashew-topping. Je zult er geen spijt van krijgen deze een keer te proberen!

Wat je nodig hebt:

  • 2 kopjes speltmeel
  • 1/2 kopje kokossuiker of bruine suiker
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 eetlepel gemalen kurkuma
  • 2 theelepels gemalen kaneel
  • 1 theelepel gemalen gember
  • 1/4 theelepel gemalen kruidnagel
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 1/2 kopjes ongezoete sojamelk of notenmelk
  • 1/2 kopje kokosolie, gesmolten
  • 2 theelepels vanille-extract

Voor de topping:

  • 1 kopje rauwe, biologische cashewnoten (4 tot 8 uur in water weken en laten uitlekken)
  • 1/4 kopje ahornsiroop of caloriearme, biologische yacon siroop
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 3/4 kop ongezoete sojamelk of notenmelk

Hoe het te maken:

  1. Verwarm de oven voor op 350 ° F
  2. Vet je donutpan licht in met kokosolie of spray
  3. Meng bloem, suiker, zout en kruiden in een middelgrote kom
  4. Meng melk, olie en vanille in een andere kom
  5. Meng het vloeibare mengsel langzaam met de droge ingrediënten en roer tot het gemengd is
  6. Schep het beslag in de donutpan en bak ongeveer 12 minuten of tot veerkrachtig bij aanraking
  7. Koel volledig op een rek

Hoe de topping te maken:

Combineer topping-ingrediënten in een keukenmachine en mix tot een glad mengsel. Voeg een scheutje melk toe als het te dik lijkt. Frost de donuts met het mengsel, bestrooi de toppen met kaneel en voeg een paar cachou's toe als je wilt.

Geef dit recept ook donut zonder kurkuma-eiwit een poging!

# 3 Experimenteer met bloem

Wil je glutenvrije donuts? Geen probleem! Maak je donuts glutenvrij door gewoon je tarwebloem om te wisselen voor een van de vele glutenvrije alternatieven zoals arrowrootmeel, kokosmeel of een glutenvrije, universele bloemmix. Bekijk je essentiële gids voor glutenvrije meel voor meer opties en probeer het glutenvrije donutrecept hieronder.

Als je het gewoon wilt veranderen voor de toegevoegde voordelen van het variëren van de granen in je dieet, probeer dan te kiezen voor volkorenmeel of speltmeel. Speltmeel is vooral goed voor het bakken. Het heeft een milde, ietwat zoete en nootachtige smaak, plus het is een lichte bloem, zodat het geen gewicht heeft aan gebakken goederen zoals tarwebloem. Probeer het eens in het recept dat we hierboven hebben opgenomen voor Vegan Chai Golden Milk Donuts.[10]

Glutenvrij courgette en chocolade donut recept[11]

Wat je nodig hebt:

  • 3/4 kopje amandelmeel
  • 1/3 kopje + 3 eetlepels tapiocameel
  • ¼ kopje kokosmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • 1/4 theelepel gemalen nootmuskaat
  • 1/4 theelepel gemalen kardemom
  • 1/4 theelepel zeezout
  • 5 eieren
  • 1/2 kopje ahornsiroop of biologische wilde bloemenhoning
  • 3/4 kop verscheurde courgette
  • 2 eetlepel kokosolie, gesmolten + een beetje meer voor het invetten van de pan
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1/2 kopje mini glutenvrije pure chocoladechips, of snijd wat glutenvrije donkere chocolade

Voor de topping:

  • 1/2 kop mini, glutenvrije donkere chocoladeschilfers of gehakte donkere chocolade

Hoe het te maken:

  1. Verwarm de oven voor op 375 ° F
  2. Vet je donutpan licht in met kokosolie
  3. Meng meel, bakpoeder, kruiden en zout in een grote kom
  4. Klop in een andere kom eieren en voeg de ahornsiroop, courgette, kokosolie en vanille-extract samen toe
  5. Meng het eimengsel langzaam met de droge ingrediënten
  6. Voeg een halve kop chocoladeschilfers toe en roer goed
  7. Giet het beslag voorzichtig in je donutpan tot elke sectie ¾ vol is
  8. Bak 12-15 minuten en koel op een rooster

Hoe de topping te maken:

Terwijl je donuts afkoelen, smelt je ½ kopje chocoladeschilfers of gehakte pure chocolade in een dubbele ketel al roerend tot het gesmolten is, besprenkel dan de topping over elke donut met een lepel. Je kunt het ook smelten in een magnetron. Voeg de pure chocolade toe aan een magnetronbestendige kom en magnetron gedurende een minuut, roer en magnetron nog een minuut en roer opnieuw tot een glad mengsel.

# 4 Veel plezier met toppings

Zoete hagelslag kan leuk zijn, maar er zijn veel opties om uit te proberen die interessanter en smaakvoller zijn! Vul uw gezonde donutrecepten aan met opties die een onweerstaanbare smaak en voedingswaarde toevoegen in plaats van de "lege" calorieën die kleurrijke suikerhagelslag u zou geven.

Probeer noten of notenboter te gebruiken om wat eiwit toe te voegen (zoals in dit recept voor pistache gegarneerde donuts van Joy de Baker). Of voeg chiazaden of lijnzaad toe voor een gezonde dosis omega-3 vetzuren en antioxidanten.

Je kunt ook je donuts met citroenschil bedekken om wat extra te krijgen vitamine C en citrusbioflavonoïden of voeg wat vers fruit toe! Stapel je gebakken donutrecepten hoog op met aardbeien en een beetje kokosnoot slagroom, of top met gemengde bessen en kokosschilfers. Wees creatief met smaken en heb plezier!

Gezonder Donut Recepten

Het behalen van uw voedingsdoelen betekent niet dat u niet kunt genieten van het voedsel waar u van houdt. Het is zelfs heel leuk om een verscheidenheid aan hele, natuurlijke en voedzame voedingsmiddelen te eten. Als je gezonde desserthacks probeert, wees dan niet bang om nieuwe dingen te proberen en verleg de grenzen van wat je denkt dat meestal in een dessert past. Je zult aangenaam verrast zijn door hoe goed sommige ongewone ingrediënten, zoals kurkuma, combineren met enkele van je favoriete aflaten.

De volgende keer dat je zin hebt in iets dat misschien niet het gezondst lijkt, doe je een beetje onderzoek naar alternatieven, zoals deze hacks voor gezonde recepten met donut. Gezonde opties zijn vaak net zo goed, zo niet beter dan de originele recepten.

Dat betekent natuurlijk niet dat je je favoriete traktaties helemaal moet opgeven. Streef gewoon naar een gezond evenwicht. En we zijn hier om u te helpen die balans te vinden, met middelen om u te helpen de weg te vinden, en voedingssupplementen van echte voedselbronnen om waar nodig hiaten in te vullen.

Onze filosofie is dat je voor je lichaam moet zorgen omdat dit het enige permanente thuis is dat je hebt. Het is wat haar inspireerde om een carrière in de voeding na te streven en uiteindelijk ook tot haar leidde Swanson Gezondheid.

* Deze verklaringen zijn niet geëvalueerd door de Food and Drug Administration. Deze producten zijn niet bedoeld om een ziekte te diagnosticeren, behandelen, genezen of voorkomen.

Voetnoten & Referenties

  1. Donut. ScienceDirect. (Toegankelijk 05/23/2018) []
  2. Verkorting: goed of slecht? Healthline. (Toegankelijk 05/23/2018) []
  3. Gezonde gebakken banaan donuts. Yoga door Candace. (Toegankelijk 05/23/2018) []
  4. Antioxidanten in kruiden en specerijen. Nationaal centrum voor informatie over biotechnologie. (Toegankelijk 05/23/2018) []
  5. Specerijen en kruiden die u kunnen helpen gezond te blijven. WebMD. (Toegankelijk 05/23/2018) [] [] []
  6. Kardemom. WebMD. (Bezocht 05/24/2018) []
  7. 10 Bewezen voordelen van kaneel. Healthline. (Toegankelijk 05/24/2018) []
  8. 10 Bewezen gezondheidsvoordelen van kurkuma en curcumine. Healthline. (Toegankelijk 05/24/2018) []
  9. Kardemom Donuts met kaneelsuiker. The Spice Train.(Bezocht 05/24/2018) []
  10. Connoisseurus Veg. Chai Golden Milk Donuts. (Toegankelijk 05/24/2018) [] []
  11. Glutenvrije courgette chocolade donuts. Amy Stafford. (Toegankelijk 05/24/2018) []

Laat een antwoord achter

Hoofdmenu

voorkeuren

  • Valuta
  • Taal
  • Levering Land
Hoofdmenu

Internationale sites