6 Basisontspanningstechnieken

Leestijd: 6 notulen
6 Basisontspanningstechnieken

Heb je vandaag tijd gemaakt om te ontspannen? Die gedachte is waarschijnlijk helemaal niet in je opgekomen. De meesten van ons zoemen druk door onze dagen heen spanning zonder na te denken over ontspanning tot we op het einde van een nieuwe hectische week op de bank instorten en Netflix meteen als een ontspanningsroutine beschouwen.

Wat als er een betere manier was? Wat zou er gebeuren als je ontspanning een deel van elke dag maakte, en niet alleen een luxe voorbehouden voor het weekend? Voordat je innerlijke uitvoerder begint te mopperen, weet dit - ontspanning is niet gelijk aan luiheid. En geloof ons, daar is een betere manier.

Je kunt in je dagen meer ontspanning krijgen en toch net zo veel gedaan krijgen. Sterker nog, het kan u zelfs productiever maken - en gezonder! [1] Constant dagelijks spanning en angstgevoelens verslijten ons snel, en spanning beïnvloedt zowel de fysieke als mentale gezondheid. [2] We hebben momenten nodig van opzettelijk herstel om ons drukke leven te kalmeren en in balans te brengen met zelfzorg. Hier zijn 6 eenvoudige ontspantips waar je elke dag van kunt genieten.

# 1 Wees in het moment

Als je geest altijd 10 stappen vooruit is spanningangst en spanning zullen onvermijdelijk volgen, en je dagen lijken misschien voorbij te gaan in een waas. We zeggen niet dat je nooit vooruit moet denken of vooruit moet plannen, gewoon een blok van tijd daarvoor moet reserveren en het huidige moment of de huidige taak de onverdeelde aandacht anders moet geven, zowel op het werk als thuis.

In het moment zijn, is de essentie van het beoefenen van mindfulness, wat je kan helpen om in een meer kalme, ontspannen gemoedstoestand te blijven terwijl je rondgaat in je dagen. Wanneer je bewust, ontspannen en afgestemd op het moment bent, zal alles wat je doet - van je werk tot de tijd die je met geliefden doorbrengt - waarschijnlijk leuker en van een hogere kwaliteit zijn. Sla ook de multitasking op het werk over! Studies tonen aan dat het hoe dan ook niet helpt met de productiviteit, en het kan zelfs uw hersenen beschadigen. [3]

Als je mindfulness voor de zoveelste keer gebruikt, begin dan klein en kom niet op jezelf als je uitglijdt. Duw zachtjes terug in het moment en blijf doorgaan. Het wordt gemakkelijker, we beloven het! Je bent in essentie je aandacht en focus aan het herschrijven zodat het tijd kost.

Je kunt ook een beetje hulp krijgen van door wetenschap gesteunde kruiden, waaronder adaptogenen, die kruiden zijn die helpen bij het bestrijden van de fysieke en mentale effecten van spanning en helpen je gefocust te blijven. [4] Proberen Swanson Pure Science Herbals Pure Energy voor de hele dag energie en een scherpere concentratie zonder de kriebels. Deze synergetische mix van adaptogenen, kruiden en plantaardige bestanddelen bevordert een positieve stemming tijdens het vechten spanning, angstgevoelens en dagelijkse vermoeidheid.

# 2 Adem diep

Het lijkt misschien eenvoudig, maar adem je goed? Ademen is zelden onze geest omdat het van nature komt, maar de meeste mensen hebben de neiging om oppervlakkig adem te halen. [5] En de effecten kunnen worden verergerd als we bezig zijn, gestrest of gespannen.

Ondiepe ademhaling geeft ons een gespannen gevoel, maar de meesten van ons merken niet eens dat we het doen. Het beperkt ook de zuurstofvoorziening van ons lichaam. Diepe buikademhaling bevordert ontspanning, helpt minimaliseren spanning respons, vermindert angstgevoelens en geeft het lichaam een gezonde dosis zuurstof, waarvan je hersenen maar liefst 15-20% gebruiken! [6], [7]

Probeer zo vaak mogelijk diep en ritmisch te ademen. Probeer de hele dag herinneringen in te stellen om je ademhaling te controleren of koppel je ademhalingscontrole met andere activiteiten om je te herinneren, zoals elke keer dat je gaat zitten of opstaan van je bureau, wanneer je ophangt van een telefoongesprek, nadat je een e-mail hebt verzonden , of wanneer u opstaat voor een pauze in de badkamer.

Probeer ook de hele dag door een paar 30 seconden diepe ademhalingssessies te plannen. Het kost niet veel tijd om deze ontspannende, gezonde activiteit tot een gewoonte te maken.

# 3 Mediteer voor Mind & Body Health

Denkmeditatie is alleen voor yogi's? Echt niet! Iedereen, van de Harvard-onderzoekers tot de Mayo Clinic, heeft het over meditatie. [8], [9] Dat komt omdat meditatie echte voordelen heeft voor lichaam en geest, inclusief ontspanning spanning reliëf, gezondheid van de hersenen en veel meer.

Meditatie is een oefening om de geest te trainen om aanwezig en gecentreerd te zijn terwijl je niets doet. Dat lijkt simplistisch, maar studies tonen aan dat meditatie het vermogen van de hersenen om informatie te verwerken kan vergroten, leeftijdgerelateerde veranderingen in de hersenen kan vertragen en de amygdala (het emotionele centrum van de hersenen) positief kan beïnvloeden lang nadat een meditatiesessie is afgelopen. [10]

Om vaardig te worden in meditatie, is oefening nodig, net als elke andere vaardigheid die je zou leren. De eerste keer dat je gaat zitten om te proberen je geest te zuiveren en te mediteren, zal je geest onvermijdelijk ronddwalen. Het kan helpen om je te concentreren op het geluid en het ritme van je ademhaling, of je kunt een persoonlijke mantra kiezen om je te concentreren.

Zoek een rustige, comfortabele plek waar je een paar minuten per keer ongestoord kunt zitten. Begin met 1-3 minuten per dag en werk tot 5-10 minuten per dag. Kleine meditatiesessies kunnen indrukwekkende veranderingen in uw gevoel van welzijn en dagelijkse ontspanning teweegbrengen. Als u moeite heeft om aan de slag te gaan, zijn er verschillende smartphone-apps die de moeite van het bekijken waard zijn om u te helpen bij het starten van een meditatie-oefening.

# 4 Geniet van sociale kwaliteitstijd

Veel ontspanningsoefeningen richten zich alleen op tijd en mentale inspanningen, maar door tijd te besteden aan gezelligheid, kun je je ook meer ontspannen voelen. Echt contact maken met andere mensen helpt ons om ons comfortabeler en gecentraliseerd te voelen in het algemeen, en de gezondheid van onze relaties is onmiskenbaar verbonden met ons algehele welzijn.

Het is gemakkelijk om verstrikt te raken in werk en andere verantwoordelijkheden en sociale tijd te sparen. Maar contact maken met anderen zorgt ervoor dat we ons minder alleen voelen, zowel in onze worstelingen als in onze geneugten! Of het nu gaat om chatten met een collega, het bellen van een beste vriend of familielid om bij te praten of een uitstapje met vrienden plannen - sociale tijd en een goed gesprek ten goede komen aan ons mentale welzijn en spanning niveaus, die ook van invloed kunnen zijn op ons fysieke welzijn. [11]

Maar houd negativiteit in de gaten. Ontluchting is gezond, maar niet voor langere tijd op negatieve gedachten blijven berusten. Het kan nuttig zijn om met een therapeut te praten als uw sociale tijd herhaaldelijk een negatieve dialoog impliceert.

# 5 Oefen lichaamsbewustzijn

Mentale oefeningen en bewustzijn zijn essentieel om ons te helpen ontspannen, maar dat geldt ook voor het lichaamsbewustzijn. Velen van ons merken geen spanningsopbouw in ons lichaam totdat het ongemak veroorzaakt en ons samenbrengt spanning. Maar als je afstemt op je lichaam spanning reactie, kunt u lichamelijke reacties opmerken, waaronder strakke spieren, een onjuiste houding en zelfs nerveuze gewoonten zoals bijten op uw nagels.

Zich bewust zijn van hoe ons lichaam reageert spanning kan ons helpen spanningen te bestrijden en ontspanning te bevorderen. Probeer gespannen delen van je lichaam één voor één geestelijk te ontspannen. Een lichaamsbewustzijnspraktijk kan diepe ademhalingssessies complimenteren. Adem diep in, adem je gedachten en adem in de richting van een gespannen deel van je lichaam en mentaal gericht op het ontspannen van die spieren.

Het koppelen van lichaams- en adembewustzijn is een kerncomponent van vele soorten yoga. Als je herhaaldelijk worstelt met fysieke effecten van spanning, kan een dagelijkse yogapraktijk helpen. En om je lichaam elke dag meer te laten bewegen, is een uitstekende manier om welzijn te bevorderen tijdens het vechten spanning, angstgevoelens en spanning.

Heb je problemen om je geest en lichaam te ontspannen? Proberen Mellow Mag, onze vernieuwende, ontspannende magnesiumdrank die je on-demand gezonde ontspanning geeft.

# 6 Probeer aromatherapie

Heb je ooit een geur opgemerkt die een levendige herinnering opriep? Net als de geruststellende geur van gebakken appeltaart, kunnen geuren krachtige effecten hebben en ons voorbij onze huidige gemoedstoestand voeren.

Dat is de basis van aromatherapie, een eeuwenoude praktijk waarbij verschillende geuren worden gebruikt om ons lichaam en onze geest energiek, opbeurend en kalm te maken, om slaap te bevorderen en meer. En moderne studies hebben de fysiologische impact van bepaalde geuren erkend. [12]

Voeg een aromatherapie-diffuser en een paar van je favoriete aromatherapie-olie-geuren toe aan je zelfzorgset. Probeer lavendel essentiële olie voor ontspanning en het verlichten van spanning, oranje essentiële olie om de stemming of pepermuntolie te stimuleren om energie te geven.

Ontspanning is geen luxe

Velen van ons omarmen druk en gestresst als een erepenning en beschouwen ontspanning als een luxe, maar we hebben momenten van ontspanning nodig om in balans te blijven. Het vinden van manieren om ontspanning in uw dag te passen, hoeft u niet te vertragen. Wanneer het op de juiste manier is gedaan, kan ontspanning u productiever, creatiever, gezonder en gelukkiger maken.

Behandel ontspanningsopwekkende activiteiten zoals diepe ademhalingsoefeningen, mindfulness, meditatie, lichaamsbewustzijn, quality time met vrienden en familie en aromatherapie als noodzakelijke toevoegingen aan uw wellnessroutine.

Wilt u meer ideeën voor een gelukkiger en gezondere u? Lezen11 beste zelfzorgtips voor lichaam en geest. Zorg er ook voor dat u zich aanmeldt voor Swanson Gezondheidsmails om nieuwe artikelen, productinnovaties en onze beste promoties in uw inbox te krijgen.

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure or prevent any disease.

Voetnoten & Referenties

 1. Kom tot rust! Je zult productiever zijn. New York Times.html[]
 2. 5 dingen die u moet weten over stress. National Institutes of Health.(Bezocht 09/04/2018) []
 3. Multitasking schaadt je hersenen en loopbaan, nieuwe studies suggereren. Forbes. (Toegankelijk 09/04/2018) []
 4. 6 Adaptogene kruiden die u de hersenoefening zullen geven die u nodig hebt. Mind Body Green. (Toegankelijk 09/04/2018) []
 5. Je ademt niet goed; hier is waarom het ertoe doet. Chicago Tribune. (Toegankelijk 09/04/2018) []
 6. Ontspanningstechnieken: Adembeheersing helpt een foutieve stressreactie te onderdrukken. Harvard Health. (Toegankelijk 09/04/2018) []
 7. De bloedvoorziening van de hersenen. Universiteit van Washington. (Toegankelijk 09/04/2018) []
 8. Mindfulness en meditatie. Harvard Center for Wellness. (Toegankelijk 09/04/2018) []
 9. Meditatie: een eenvoudige, snelle manier om stress te verminderen. Mayo Clinic. (Toegankelijk 09/04/2018) []
 10. Meditatie: diepgaand. National Institutes of Health. (Toegankelijk 09/04/2018) []
 11. Hoe relaties de gezondheid en het welzijn beïnvloeden. De universiteit van Minnesota. (Toegankelijk 09/04/2018) []
 12. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3612440/ (Toegankelijk 09/04/2018) []

Laat een antwoord achter

Hoofdmenu

voorkeuren

 • Valuta
 • Taal
 • Levering Land
Hoofdmenu

Internationale sites