6 Gezonde manieren om vriendschap te vieren

Leestijd: 6 notulen
6 Gezonde manieren om vriendschap te vieren

8 juni is National Best Friend Day, een feestdag die is gecreëerd om te herkennen hoe belangrijk onze beste vrienden zijn voor ons wederzijds geluk en welzijn. Eigenlijk is er meer dan één dag op de kalender om onze vrienden te vieren. Er is een internationale dag van vriendschap of vriendschapsdag (5 augustus)th) en er is zelfs een Internationale Vriendschapsmaand (februari).

Waarom zoveel dagen om onze vrienden te vieren? Het maakt niet uit hoe je het bekijkt, we zijn samen sterker. Van de kleine dingen tot de monumentale momenten in het leven, we zijn er voor elkaar. We heffen elkaar op, maken samen moeilijke beslissingen, verdringen zelfs elkaars planten - en we zijn zelfs gezonder wanneer onze relaties sterk zijn.

Dus grijp deze kans om je vrienden te verrassen en laat hen weten hoeveel ze voor jou betekenen. Of je nu een vriendschapsdag viert of op zoek bent naar ideeën om een vriendschapsverjaardag te vieren, hier zijn enkele gezonde manieren om te laten zien dat je om je geeft.

Vier een mooie vriendschap met een zelfzorgpakket

Je kunt niet uit een lege beker gieten, toch? Daarom is zelfzorg zo belangrijk! Dat geldt voor jullie beiden and je BFF. Geef je bestie het beste met een doordachte zelfzorg pakket. Maak een spa in een tas met zelfzorgbenodigdheden en tips om het meeste uit uw cadeau te halen.

Als je je geslepen voelt, kun je kaarten maken met zelfzorgideeën, waaronder hoe je aandachtig kunt opladen en je lichaam en geest kunt voeden, plus tips voor het beoefenen van zelfliefde.

En wat betreft die zorg pakket, hier zijn onze keuzes om op te nemen:

Aromatherapie essentiële oliën

Essentiële oliën hebben praktisch eindeloze toepassingen. Ze zijn geweldig voor het ondersteunen van ontspanning en spanning verlichting, hulp bij stemming en welzijn, en ze kunnen zelfs het immuunsysteem en de gezondheid van de bloedsomloop ondersteunen. [1], [2], [3] Elke essentiële olie heeft unieke eigenschappen en voordelen te bieden, van theeboomolie voor de gezondheid van de huid tot geranium voor het balanceren van lichaam en geest, en lavendel of kamille voor ontspanning. [4]

Badzout

Stimuleer de broodnodige uitvaltijd door badzout op te nemen. Probeer een Himalayan Crystal Bath Salt met therapeutische mineralen uit oude zeeën, of paar Magnesium vlokken (Epsom-zouten) met etherische oliën voor het ontspannen en verfrissen van lichaam en geest. Je kunt ook DIY Bath Bombs maken voor een extra speciaal tintje!

Gezicht maskers

Welke betere manier om je verwend te voelen dan met een gezichtsmasker? Probeer een mineraal kleimasker om de poriën te zuiveren, hydrateren en de huid te kalmeren met een rozenwatermasker, diep schoon te maken met een geactiveerd koolmasker of heldermakende kurkuma gezichtsmaskers samen te maken!

Verfraaiende biotine

Geef het geschenk van dikker haar, sterkere nagels en een gezondere huid! biotine, ook gekend als vitamine B-7 of Vitamine H, doet wonderen voor onze uiterlijke gloed.biotine helpt huidcellen om de voedingsstoffen te krijgen die ze nodig hebben en stimuleert de groei van haar en nagels. [5]

Trendy Sleep Essentials

Help een gezonde slaap te voeden door een essentiële slaap te geven, zoals magnesium voor het bevorderen van ontspanning en het kalmeren van de geest. Je zou ook een rustgevend slaapmiddel kunnen opnemen zoals thee 100% gecertificeerde biologische kamille thee.

Plan een dagje uit om vriendschap te vieren

Geniet van een dag op pad met een wandeltocht om je opnieuw te verbinden met de natuur. Bekijk een online overzicht van wandelplekken in uw omgeving om de perfecte dagtocht te vinden. U kunt zelfs paddleboards of kajaks huren voor een avontuur in het water, of op het droge blijven en een mooie fietstocht maken. Als avontuurlijke sporten niet jouw ding zijn, kun je nog steeds van het buitenleven genieten door een yogales bij elkaar te volgen of gewoon een mooie, lange wandeling te maken.

Actief zijn is dubbel lonend als je de ervaring deelt, denk dus aan leuke nieuwe manieren waarop jij en je fitnessvriend kunnen uitstappen en je lichaam in beweging krijgen. En terwijl je toch bezig bent, pak je enkele gezonde snacks!

Verzend een oprechte nota om de Dag van de Vriend te vieren

Hoe vaak neem je de tijd om je dag uit te voeren voor de simpele maar krachtige actie om iemand te vertellen dat je ze waardeert? De wereld zou een betere plek zijn als we dat allemaal vaker zouden doen. Je zou kunnen denken, "het zijn maar woorden", maar er is overtuigend wetenschappelijk onderzoek achter de kracht van woorden, zowel positief als negatief. [6], [7] En woorden kunnen je brein eigenlijk veranderen! [7]

Volgens Barbara Fredrickson, Ph. D., een van de oprichters van Positieve psychologie, we hebben ten minste drie positieve gedachten en gevoelens nodig om elke uitdrukking van negativiteit te bestrijden. [7] Wat betekent dat voor ons? Velen van ons hebben waarschijnlijk niet genoeg positiviteit in onze tijd. Opbeurende, positieve woorden motiveren en helpen ons veerkrachtig te blijven in het licht van de uitdagingen van het leven. [8] Ze helpen ons geloof vorm te geven (zelfs over onszelf), beïnvloeden ons gedrag, inspireren emotionele reacties en helpen onze wereld vorm te geven. [9]

Dus waarom zou je niet wat geluk verspreiden door positieve woorden te gebruiken om je vrienden te verheffen? Sterker nog, pak wat leuk briefpapier en schrijf een handgeschreven notitie om het persoonlijker te maken. Uw handschrift is net zo uniek als u en handgeschreven notities zijn tegenwoordig zeldzaam. Dat alleen al zal je bestie laten zien dat je tijd wilde nemen om te laten zien dat je om je geeft. Het zal een aandenken zijn die je vriend keer op keer kan ontdekken.

Maak een gezonde brunch voor je Bestie

Je hebt misschien genoeg brunchdata met je toppen, maar heb je ooit made brunch voor hen? Er is iets inherent speciaals aan het worden uitgenodigd voor een maaltijd. Je kunt ook een maaltijd meenemen naar je vriend door op hun plek te koken en koken leuk te maken! Gewoon komen met alle ingrediënten in de hand en bijpraten terwijl je samen kookt en kookt.

Hoe dan ook, je besteie een gezonde brunch maken en uren praten (zelfgemaakte mimosa's optioneel) is een geweldige manier om je waardering te tonen en samen tijd door te brengen. Je zou het eenvoudig kunnen houden met recepten voor het veranderen van avocado's, toon je bakvaardigheden en maak er een hemels brood van gezond bananenbroodof zweep een waanzinnig heerlijke en gezonde ontbijtkom.

Het punt is om samen quality time te krijgen. En zoals blijkt, kan koken voor iemand anders u ook op andere manieren van dienst zijn! Leuke dingen doen voor andere mensen, zoals koken, kan je gelukkiger en meer verbonden maken, maar het koken zelf kan enkele voordelen hebben, waaronder het bevorderen van mentaal welzijn door middel van mindfulness dat van nature gepaard gaat met de aardingseigenschappen van het proeven van geuren, smaken en texturen tijdens het koken. [10]

Knuffel je vrienden meer

Ben je vrijgevig met knuffels? Zo niet, misschien moet u heroverwegen! Er zit echte wetenschap achter waarom knuffelen ons zo goed doet voelen. Knuffelen geeft een goed gevoel aan hormonen zoals oxytocine, wat kan verminderen spanning, verlaag de hartslag en kan zelfs de bloeddruk verlagen! [11]

Dus als je niets anders doet voor je vrienden op de nationale beste vriendendag (of zelfs als je dat doet), geef ze dan een dikke knuffel en vertel hen dat ze op prijs worden gesteld. Soms zijn het echt de kleine dingen die het verschil maken.

Waarom is het vieren van vriendschap belangrijk?

Afgezien van de voor de hand liggende voordelen van het hebben van een ondersteuningssysteem en iemand die je kent, kun je erop vertrouwen, en onze relatie gezond houden, beïnvloedt onze fysieke en mentale gezondheid op manieren die we ons misschien nooit zouden voorstellen!

Studies hebben herhaaldelijk gezonde relaties gekoppeld aan een betere fysieke en mentale gezondheid, en ongezonde relaties zorgen ervoor dat we meer gestrest raken, wat kan bijdragen aan andere problemen zoals een verminderde immuungezondheid en een verhoogde bloeddruk. [12] Een alarmerende studie uitgevoerd gedurende een periode van 7,5 jaar wees uit dat mensen met een gezonde relatie een 50% grotere overlevingskans hadden, ongeacht andere gezondheids- of demografische factoren! [12]

Het onderhouden van gezonde relaties is goed voor alle betrokkenen, en National Best Friends Day is daar een goede herinnering aan. Maar we moedigen je aan om elke dag vriendschap en gezonde relaties te vieren!

Dat zijn we echt Gewoon. Gezonder. Samen.®

* Deze verklaringen zijn niet geëvalueerd door de Food and Drug Administration. Deze producten zijn niet bedoeld om een ziekte te diagnosticeren, behandelen, genezen of voorkomen.

Voetnoten & Referenties

 1. Wat is Aromatherapie? WebMD.(Bezocht 02/02/2018) []
 2. Effect van aromatherapie massage op angst, depressie en fysiologische parameters bij oudere patiënten met het acuut coronair syndroom: een gerandomiseerde klinische studie. International Journal of Nursing Practice. (Betreden 06/06/2018) []
 3. Immunologische en psychologische voordelen van aromatherapie-massage. US National Library of Medicine. (Betreden 2/2/2018) []
 4. Aromatherapie: een complete gids voor de genezing Art. Kathi Keville, Mindy Green. (Betreden 2/2/2018) []
 5. Biotin: WebMD. (Toegankelijk 12/11/2017) []
 6. Het blijvende effect van woorden op gevoelens: woorden kunnen blootstellingseffecten aan bedreigende beelden bieden. US National Library of Medicine. (Betreden 06/06/2018) []
 7. Woorden kunnen je hersenen veranderen. Psych Central. (Betreden 06/06/2018) [] [] []
 8. Het gevaarlijkste woord ter wereld. Psychologie vandaag. (Betreden 06/06/2018) []
 9. De enge kracht van negatieve woorden. Goop. (Betreden 06/06/2018) []
 10. Keukentherapie: Mentaal welzijn opwekken. Psychologie vandaag. (Betreden 06/06/2018) []
 11. Frequentere partner knuffels en hogere oxytocine niveaus zijn gekoppeld aan lagere bloeddruk en hartslag bij premenopauzale vrouwen. PubMed. (Toegankelijk op 28 december 2017) []
 12. Sociale relaties en sterfterisico: een meta-analyse. PLOS Medical Journal. (Betreden 06/06/2018) [] []

Laat een antwoord achter

Hoofdmenu

voorkeuren

 • Valuta
 • Taal
 • Levering Land
Hoofdmenu

Internationale sites