champignons

Leestijd: 3 notulen

Sinds de vroegste beschavingen worden paddenstoelen beschouwd als niet alleen een delicatesse maar ook een elixer van goede gezondheid. Ze werden als zo waardevol beschouwd dat de oude Egyptenaren ze voor de farao's hadden gereserveerd. In Japan en China hebben artsen de paddenstoel lang in hun medicijnen gebruikt en als onderdeel van een gezond dieet. Paddestoelen werden zo gewaardeerd dat Kuan Yin, de Chinese godin van genezing, vaak wordt afgebeeld als een Reishi-paddenstoel.

Sommige paddenstoelen zijn relatief gemakkelijk te kweken, maar de zeldzaamste (en dus vaak de duurste) moeten worden opgejaagd als ze groeien in onvoorspelbare plekken in omstandigheden die moeilijk te repliceren zijn.

Tegenwoordig, voor velen van ons, zijn champignons niet meer dan een delicate toevoeging aan een risotto of een nuttig ingrediënt voor het versterken van een vleesloze maaltijd. Maar we onderschatten de kracht van deze kleine schimmels. Steeds meer wetenschappers wenden zich tot paddenstoelen om te helpen met een verscheidenheid aan kwalen; hun anti-oxidant eigenschappen zijn al lang bekend, maar hun ware potentieel wordt pas net gerealiseerd.

Hier zijn negen van de beste paddenstoelen voor het behoud van een goede gezondheid en het bestrijden van ziekte:

Lion's Mane Mushroom

De Lion's Mane is genoemd naar zijn mopachtige ranken en is meer dan alleen een mooie schimmel. Onderzoek suggereert dat inname van deze functies geheugenfuncties ondersteunt en kan worden gebruikt om te behandelen depressie. Wetenschappers onderzoeken momenteel de mogelijkheid dat deze paddenstoel kan worden gebruikt bij de behandeling van Alzheimerpatiënten.

Maitake Mushroom

Deze sappige paddestoel wordt soms de Dansende Paddestoel genoemd vanwege de vreugde die wordt ervaren door mensen die ze vonden, en wordt soms de Hen of the Woods genoemd. De Maitake lijkt het immuunsysteem te stimuleren en kan zelfs de groei van eiwitten die kankercellen aanvallen stimuleren.

Cordyceps (Sinensis)

Eigenlijk een geslacht dat een aantal paddenstoelen bedekt, de Cordyceps wordt over het algemeen herkend door hun stekels, waardoor ze meer op zee-anemoon lijken dan alles wat je op het droge zou verwachten te vinden. Chinese atleten hebben deze al sinds de jaren negentig gebruikt en zijn van mening dat hun recente successen op zijn minst gedeeltelijk te danken zijn aan de toegenomen energie die wordt geleverd door de Cordyceps Sinensis. Op de top van dit, suggereert bewijs dat ze nuttig zijn voor mannen vruchtbaarheid omdat ze de kwaliteit en mobiliteit van het sperma verbeteren. Er is ook anekdotisch bewijs dat ze het libido bij vrouwen kunnen verhogen.

Chaga Mushroom

Deze nogal onaantrekkelijke zwarte paddestoel groeit op bomen in Rusland en de Slavische landen waar het is gebruikt bij de behandeling van kankerpatiënten. Bovendien hebben talloze psoriasispatiënten beweerd dat inname van Chaga hun toestand volledig heeft genezen.

Agaricus Blazei

Vaak verward met Agaricus subrufescens die oorspronkelijk zijn naam deelde, is dit een bescheiden en klassiek uitziende schimmels die afkomstig zijn uit Brazilië. Het is gebruikt voor de behandeling van hepatitis, diabetes en kanker.

Tremella

De Tremella-soort wordt geclassificeerd als een "geleischimmel" en is herkenbaar aan het nogal onsmakelijke uiterlijk dat sommigen vergelijken met rubberachtige vouwen van hersenweefsel. Oost-Europese folklore suggereerde dat het vinden van dit op je poortpost het teken was van een heks en betekende dat je was vervloekt. Tremella wordt in sommige cosmetica gebruikt, omdat het de retentie van vocht in de huid kan bevorderen en alle immuniteitsondersteunende eigenschappen van veel andere paddenstoelen heeft.

Shiitake paddestoel

Vaak gekocht gedroogd als een umami smaakstof die met name miso-soep verbetert, is de Shiitake niet gewoon een heerlijke toevoeging aan een maaltijd. Het wordt in de oude literatuur genoemd vanwege zijn vermogen om verkoudheden en andere kwalen te weerstaan. Het bevat ook lentinan dat wordt gebruikt om maagkanker in Japan te behandelen.

Turkey Tail Mushroom

Deze prachtige bloemenpaddestoel is over de hele wereld te vinden en wordt sinds de dagen van de Ming-dynastie in medicinale thee gebruikt. Er is ontdekt dat het natuurlijke "killercellen" bevat die kankerverwekkende virale cellen kunnen aanvallen. In de VS wordt het soms gezien als een ondersteuning voor andere kankertherapieën.

Reishi Mushroom

Deze zijn gereserveerd voor royalty's door een groot deel van de geschiedenis, omdat hun gezondheidsvoordelen al duidelijk waren voordat ze volledig werden begrepen. Wetenschappers weten nu dat ze veel antioxidanten bevatten en ontstekingsremmende eigenschappen hebben. Dit, samen met de recente ontdekking dat ze in staat zijn om de groei van virussen te remmen, plaatst deze paddenstoel aan de top van de competitie voor gezondheidgevende eigenschappen.

Laat een antwoord achter

Hoofdmenu

voorkeuren

  • Valuta
  • Taal
  • Levering Land
Hoofdmenu

Internationale sites