Er is koorts

Leestijd: 2 notulen

Er zijn twee soorten hooikoorts. Het ene komt het hele jaar door voor, de eeuwige rhinitis, en het andere, seizoensgebonden allergische rhinitis, die meestal alleen optreedt als planten aan het zaaien zijn en hun stuifmeel is in de lucht.

Mensen denken vaak dat hooikoorts optreedt in de zomermaanden, maar voor sommige patiënten begint hooikoorts al in januari en duurt tot de herfst. Als u merkt dat u seizoensgebonden symptomen krijgt, kunnen ze het gevolg zijn stuifmeel of specifieke grassen, bomen of bloemen.

Het is handig om te vergelijken wanneer de symptomen met verschillende symptomen verschijnen stuifmeel in de lucht. De belangrijkste boosdoeners zijn de stuifmeel in bomen, veldgrassen en bloemen in de lente en de zomermaanden.

Het eerste wat u moet doen, is achterhalen waarvoor u allergisch bent. De meest effectieve manier neemt de vorm aan van een huidpriktest, die u kunt doen in de privacy van uw eigen huis.

Als je weet wat voor soort stuifmeel of allergeen je reageert op, dan moet je uit die bomen of bloemen enz. wegblijven ... zelfs als je ze leuk vindt! Als de stuifmeel veroorzaakt een probleem wanneer het in de lucht is, houd uw ramen gesloten in huis en in de auto tijdens perioden van hoog stuifmeel telt.

Als u in het voorjaar seizoensgebonden allergische rhinitis krijgt, kan het zijn dat uw mond en keel gaan jeuken en misschien opzwellen als u rond die tijd bepaalde verse groenten en fruit eet. In sommige opzichten kan dit logisch zijn, omdat de groenten en vruchten van bomen zijn gekomen waarvan stuifmeel u bent mogelijk allergisch voor.

Als uw hooikoorts later in het seizoen begint en u een allergische reactie op gras heeft stuifmeel, u kunt zich oraal ontwikkelen allergieën tot tomaat, meloen en watermeloen als resultaat.

Controleer wat specifiek is stuifmeel u bent allergisch voor, zodat u de juiste stappen kunt nemen om uw levensstijl te veranderen weg van deze planten en misschien de relevante groenten en fruit in die klasse van allergie.

Laat een antwoord achter

Hoofdmenu

voorkeuren

  • Valuta
  • Taal
  • Levering Land
Hoofdmenu

Internationale sites