Brain Health

Leestijd: < 1 minuut

Ze zeggen dat je een oude hond geen nieuwe trucjes kunt leren, maar als het om de hersenen gaat, hebben wetenschappers ontdekt dat dit oude gezegde eenvoudig niet waar is. Het menselijk brein heeft een verbazingwekkend vermogen om zich aan te passen en te veranderen, zelfs naar de ouderdom. Dit vermogen staat bekend als neuroplasticiteit. Met de juiste stimulatie kunnen uw hersenen nieuwe neurale paden vormen, bestaande verbindingen veranderen en zich aanpassen en reageren op steeds veranderende manieren.

Het ongelooflijke vermogen van de hersenen om zichzelf te hervormen geldt ook als het gaat om leren en geheugen. Je kunt de natuurlijke kracht van neuroplasticiteit benutten om je cognitieve vermogens te vergroten, je vermogen om nieuwe informatie te leren verbeteren en je geheugen te verbeteren.

[1]

Het goed behandelen van uw lichaam kan uw vermogen om informatie te verwerken en terug te halen verbeteren. Lichaamsbeweging verhoogt de zuurstof naar uw hersenen en vermindert het risico op aandoeningen die leiden tot geheugenverlies, zoals diabetes en hart- en vaatziekten. Oefening kan ook de effecten van nuttige hersenchemicaliën versterken en hersencellen beschermen.

Voetnoten & Referenties

  1. Net zoals een atleet afhankelijk is van slaap en een dieet boordevol voeding om zijn of haar best te doen, neemt je vermogen om te onthouden toe wanneer je je hersenen voedt met een goed dieet en andere gezonde gewoonten.[]

Laat een antwoord achter

Hoofdmenu

voorkeuren

  • Valuta
  • Taal
  • Levering Land
  • Prijzen
    Toon prijzen met of zonder verzending inbegrepen om u te helpen ons te vergelijken met andere wereldwijde websites en marktplaatsen. Lees meer op onze prijspagina.
Hoofdmenu

Internationale sites