Ijzer

Leestijd: < 1 minuut

IJzer is een essentieel mineraal dat een onderdeel is van hemoglobine, dat op zijn beurt de rode bloedcellen helpt zuurstof door het lichaam te transporteren. Natuurlijke bronnen van ijzer zijn lever, vlees, peulvruchten, volkorengranen, gedroogd fruit, verrijkte granen en de meeste donkergroene bladgroenten.

Hoewel ijzergebrek zeldzaam is, kan een gebrek aan ijzer leiden tot bloedarmoede door ijzertekort. Symptomen hiervan zijn vermoeidheid, kortademigheid, bleke huid en hartkloppingen. Andere symptomen zijn hoofdpijn, oorsuizen, een jeukende gevoel, pijnlijke tong, haaruitval, het eten van non-food items en rusteloze benen syndroom.

Als u denkt dat u bloedarmoede met ijzertekort heeft, moet u uw arts of verpleegkundige raadplegen, die waarschijnlijk een bloedtest zal doen om u te diagnosticeren. Ze kunnen supplementen voor u aanbevelen, en als dat zo is, is het belangrijk dat u zich aan de aanbevolen dosis houdt, omdat een overmaat aan ijzer even gevaarlijk kan zijn.

Laat een antwoord achter

Hoofdmenu

voorkeuren

  • Valuta
  • Taal
  • Levering Land
  • Prijzen
    Toon prijzen met of zonder verzending inbegrepen om u te helpen ons te vergelijken met andere wereldwijde websites en marktplaatsen. Lees meer op onze prijspagina.
Hoofdmenu

Internationale sites