Vitamine C

Leestijd: < 1 minuut

Als een van de meest bekende en erkende vitaminen, is vitamine C een veelzijdige voedingsstof met meer dan misschien verwachte voordelen voor de gezondheid. Vitamine C werkt door het hele lichaam omdat het de immuniteit verbetert, helpt om ziekteperiodes te verkorten, de symptomen van verkoudheid vermindert en de genezing van wonden versnelt.

Vitamine C ondersteunt ook de groei van botten, onderhoud van gezonde tanden en ligamenten, helpt bij de opname van ijzer en productie van bepaalde neurotransmitters en hormonen van de bijnieren.

Vitamine C is een in water oplosbare vitamine, wat betekent dat het alleen gedurende een bepaalde tijd in het lichaam wordt opgeslagen voordat het als urine wordt uitgescheiden. In deze staat werkt Vitamine C echter als een antioxidant om schade veroorzaakt door vrije radicalen te bestrijden, vooral in die gebieden die meestal in water zijn; zoals de binnenkant van cellen.

Hoewel het niet door het lichaam wordt geproduceerd, is een gezond dieet een uitstekende bron van vitamine C, met veel groenten en fruit met een overvloedige toevoer. Hoeveel wordt bepaald door hoe het voedsel wordt bereid, aangezien vitamine C kan verminderen in verwerkt voedsel en koken. Het behouden van goede niveaus van vitamine C op de lange termijn hebben in veel onderzoeken laten zien in hoeverre vitamine C kan werken bij het voorkomen van kanker, hartaandoeningen, staar en het verminderen van de symptomen van astma.

Laat een antwoord achter

Hoofdmenu

voorkeuren

  • Valuta
  • Taal
  • Levering Land
Hoofdmenu

Internationale sites