Vitamine B

Leestijd: < 1 minuut

De B-vitamines ook wel bekend als Vitamine B-complex zijn een groep vitamines die een rol spelen bij de activiteiten van verschillende enzymen in het lichaam. Elk van de B-vitaminen heeft individuele kenmerken en gezondheidsvoordelen, maar wordt vaak gevonden in dezelfde voedselbronnen. Voorbeelden van enkele van de rollen die de B-groep van vitaminen heeft, omvatten:

Vitamine B1 (thiamine) converts koolhydraten in our foods into usable energy and supports the function of the heart.
Vitamine B2 (riboflavine) produceert het schildklierhormoon om het metabolisme te versnellen.
Vitamine B3 (niacine) helpt de bloedsuikerspiegel onder controle te houden, zorgt voor een gezonde huid en ondersteunt de functie van het zenuwstelsel.
Vitamine B5 (pantotheenzuur) produceert geslachtshormonen en ondersteunt groei en ontwikkeling.
Vitamine B6 (pyridoxine) ondersteunt de productie van rode bloedcellen en antilichamen.
Vitamine B7 (biotine) helpt bij het verwijderen van proteïneresten.
Vitamine B9 (foliumzuur) ondersteunt de groei en ontwikkeling, vooral tijdens de ontwikkeling van de foetus.
Vitamine B12 (cobalaminen) produceert het genetische (DNA & RNA) materiaal in cellen evenals de productie van rode bloedcellen in het beenmerg.

De gezondheidsvoordelen van het zorgen voor een goede balans van B-vitaminen zijn talrijk, waaronder; vermindering van het risico op hartziekten, behoud van een gezonde huid, verbetering van de bloedsuikerspiegel, bescherming tegen geboorteafwijkingen, vermindering van de symptomen van depressie, het beschermen van de ogen, het verbeteren van energie en het ondersteunen van het zenuwstelsel.

Het handhaven van een gezond dieet is een manier om een gebalanceerde inname van B-vitamines te garanderen, inclusief voedingsmiddelen zoals vlees, vis, gevogelte, lever, verrijkte granen, groenten en fruit, avocado's champignons en yoghurt. Om het lichaam verder te ondersteunen, is een supplement dat een of meer van de B-vitaminen bevat, zoals een vitamine B-complex, een uitstekende manier om een gezond lichaam te ondersteunen.

Laat een antwoord achter

Hoofdmenu

voorkeuren

  • Valuta
  • Taal
  • Levering Land
Hoofdmenu

Internationale sites