Zijn schoonmaakproducten slecht voor je longen?

Leestijd: 2 notulen
Zijn schoonmaakproducten slecht voor je longen?

In de afgelopen decennia hebben we veel gehoord over de valkuilen van make-up, schoonheidsproducten en huishoudelijke schoonmaakproducten die we allemaal in ons dagelijks leven gebruiken. We hebben enkele echt frequente ingrediënten ontdekt - zoals de samengestelde triclosan die in antibacteriële zeep wordt ontdekt - en kan een aantal eng-beschadigende resultaten hebben op onze gezondheid, waardoor de FDA (de Amerikaanse Food and Drug Administration) een waarschuwing tegen deze stof afgeeft.

Deze analyse is belangrijk omdat tijdens het gebruik van deze reinigingsproducten effecten zoals astma-aanvallen goed worden bestudeerd, maar tot op heden hebben we niet begrepen wat er met onze gezondheid gebeurt op de lange termijn, zodra we eraan zijn blootgesteld.

Wat ze ontdekten zou ons twee keer moeten laten nadenken over het gebruik van chemische reinigingsmiddelen. In één geval nam geforceerde vitale capaciteit (FVC) - een maat die vaak werd gebruikt om longkracht en -capaciteit te evalueren - sneller af voor vrouwen die hun eigen huis regelmatig schoonhielden.

In het bijzonder onthulden de gegevens een snelheidsvermindering van 4,3 ml / jaar voor vrouwen die thuis schoonmaakproducten gebruikten, maar voor mensen die als reinigingsmiddelen werken, was het een verbluffende vermindering van 7,1 ml / jaar.

Wat betekent dit precies in het echte leven?

Deze afname van de longfunctie was als 10 tot 20 pakjes sigaretten roken. "Pack-years" is een uitdrukking die door clinici wordt gebruikt om tabaksrook te kwantificeren en kan worden berekend door het aantal dagelijks gebruikte pakjes sigaretten te vermenigvuldigen met het aantal jaren dat het individu heeft geconsumeerd. Bovendien vonden ze dat astma vaak voorkwam.

"We benadrukten dat dergelijke verbindingen, doordat ze na dagen, elk jaar slechts een klein beetje schade aan de luchtwegen toebrengen, de snelheid van longfunctievermindering die optreedt met de leeftijd kan versnellen"

Het inademen van deeltjes uit schoonmaakproducten kan de slijmvliezen in de longen irriteren en leiden tot veranderingen in de manier waarop u ademt en ook uw luchtwegen beschadigen. Als je dit in overweging neemt, zijn de uitkomsten van de studie schokkend. Bovendien benadrukten de auteurs van de studie dat het gebruik van chemische reinigingsmiddelen niet eens nodig is, omdat water en zeep even krachtig zijn.

Laat een antwoord achter

Hoofdmenu

voorkeuren

  • Valuta
  • Taal
  • Levering Land
Hoofdmenu

Internationale sites